Haanja vald

Lasteaed

Autor: Moonika
Mul on hea meel Haanja laste üle, kes said omale uue ja uhke lasteaia ja muu sinna juurde kuuluva. Samas ma aga ei mõista, miks isegi natuke ei võiks Ruusmäe laste tingimusi paremaks muuta
Meele teeb kurvaks, kui mõtlen selle üle, mis tingimustes Ruusmäel lasteaias lapsed ja kasvatajad iga päev viibivad. Seal on ruumi vähe nii majas sees kui ka mänguväljakul. Lisaks sellele ei paista vist mänguväljakul küll kunagi päike, kui siis ainult puuokste vahelt paar kiirt.
Eelmine talv oli nii külm, et isegi lasteaia kütmiseks ei jagunud piisavalt ressursse. Kui ma õigesti mäletan, oli seal sooja 13kraadi. Mu õde oli sunnitud oma lapse, tema tervise säästmiseks, lasteaiast ära tooma. Perearsti väitel oleks ta seal kauem viibides põiepõletiku võinud saada. Ei saa seda madalat temperatuuri kasvatajatele ette heita, kuna nemad pole ju kütjad, ega vastuta maasoojuspumba tööefektiivsuse eest.
Tean, et juba mitu aastat järjest tahtsid kasvatajad vaipa saada, et toolidega edasi-tagasi liikuvad lapsed korrus allpool õppivaid koolilapsi müraga ei segaks. Taheti ka saada lastele uut voodipesu, kuna eelmine on lihtsalt kulunud, ega kannatanud mingit kriitikat. Taheti ka saada voodeid, kuna lapsi on lasteaias lihtsalt rohkem kui voodeid ja kõigil pole kohta kus magada. Neid asju aga ei saadud ja siinjuures toodi põhjenduseks rahapuudus, mis tundub küll imelik vaadates uut lasteaeda Haanjas. Nüüd need kauaoodatud voodid siis lõpuks saadakse,aga need pole uued. Need lihtsalt jäid üle, kuna Haanjasse osteti uued. Kas siis, kui Haanja lapsed saavad uue lasteaia, uued voodid, uue mööbli, pole Ruusmäe lapsed tõesti rohkem väärt, kui mööbel mida Teised enam ei vaja? Kas poleks olnud ausam osta Ruusmäe lastele uued voodid ja Haanjasse jätta vanad? Kui uude lasteaeda tõesti taheti uusi voodeid, kas Ruusmäe lapsed pole siis isegi sooje ruume ära teeninud?
Samas kasutan juhust ja kiidan kasvatajaid Ruusmäe lasteaias. Minu pisike tütar, kes on väga häbelik, läks sellel sügisel lasteaeda. Kartsin tõesti, kuidas ta seal kohaneb. Peale poolt päeva lasteaias ta aga suisa nõudis, et tahab järgmine päev õhtuni jääda. Jäigi ning oli koju tulles väga rõõmus ja õnnelik. Viisakaid Ruusmäe lasteaialapsi vaadates arvasin ka varem, et Ruusmäel on väga head kasvatajad. Nüüd veendun selles üha enam. Suur tänu Teile!
Autor Tekst
21.09.2010 15:01
võrukeelne
lasteaed pidi ju Haanjasse tulema vanadesse ruumidesse.
20.09.2010 16:31
Mati
Võib-olla olekski see koht nüüd selleks, et Ruusmäe lasteaia vanemad ning lasteaia juhatus ühineksid ja teeksid ettepaneku volikogule enne järgmist volikogu, et juhul kui Haanja lasteaia vanad ruumid müüki lähevad, läheks sellest saadav tulu Ruusmäel asuvate lasteaia ruumide parendamiseks ja inventari soetamiseks.
Praegu arutusel ju raha minemisest noorteklubi ruumide tegemiseks?
19.09.2010 18:19
juuris
haanja on rahapumbale ligemal- seega pritsib ju sinna rohkem- saage juba aru.
17.09.2010 15:01
Kati
Miks ei tehtud projekti siis nii, et ka Ruusmäe lasteaia rühma lapsed oleks uue sisustuse saanud, mite teiste ülejääke.
Kas ei olegi siis ühine Haanja - Ruusmäe lasteaed, vaid on ühine ainult siis kui päid loetakse???
08.09.2010 16:27
minu teada
on Haanja lasteaia sisustus projektiga ette nähtud. Aga et Ruusmäel on olukord halb, on küll häbiks vallale. Kui me ei hooli oma lastest, kellest me siis veel hoolime! Kas keegi oskaks kirjutada projekti Ruusmäe lasteaia korrastamiseks?

Lisa kommentaar

Kood
Uuenda kontrollkoodi