| Autor | Tekst |
|---|---|
Muide |
eelmisel ja üleelmisel aastal (mõni aeg nendestki veel tagasi) oli park ikka väga ilusti korras hoitud, kuid kuuldavasti oli vald pargi korrashoidjale nö käki keeranud. Vallale ei sobi mitte kvaliteet, vaid mingi muu asi, millele ma ei olegi veel pihta saanud. Ja lisaks pargile on tegelikult üks "kena" paigake veel - kooliaed, mis peale oma esialgse funktsiooni kaotamist minu mäletamist mööda kogu aeg nagu mingi džungel olnud on. Kui hein ka maha võetakse, siis sedasi, et heinasena oli ala isegi kenam. Kas tõesti peavad külaelanikud oma kulude ja kirjadega niitma tulema? Mujal sellist asja ei ole. Sry, et esialgsest teemast välas on :) |
Jaanipäeval osaleja |
Suur äitäh korraldajatele, Jaanipäev oli väga tore. |
Mjau |
Aga mulle näiteks jaanituli väga meeldis! :P |
kohya |
täpselt.inimesed võiksid rahul olla mitte siin anonüümselt haukuda teiste kallal kes midagi teevad.ise istuvad netis ja kommivad sitta aind.kus nüüd need lumemehed ja asjad jäänd on..lihtsalt paika on ära pandud. |
Irw... |
Nüüd uus teema, mille kallal võtta:D:D:D.Millegiga võiksid inimesed ikka rahul ka olla! Hankige endale elu! |
targutajale |
intelllikentsiga- nagu sa näed on siin ka 3 llli |
Parandus |
Intelligents on g-ga. |
Taijo |
Müümine on üks asi ja see kui oma seltskonnale seal rahva sees tegema hakkad on hoopis teine asi ! Üllaülla eks :D |
veel jaanipäevast |
Taijoke, jaanipäevad on olnud Ruusmäel ka enne sinu sündi. Vanasti, müüsid kohalikud ise grill-liha, grillimine toimus rahva sees, piletit ei küsitut, rahvast oli. Aastaks 2010 on need umb 15 aastat piletiga jaanipidusid ennast ammendanud ja rahvas on väsinud tüütute ühemehebändide kuulamisest. Teeks vahelduseks ühe ehtsa külapeo. Taijo, anna andeks, kõik ei ole nii kõrge intelllikentsiga kui sina, ära pahanda, et me oleme labased ja oma nime ei kirjuta. |
d |
paljud ei jõuagi sealt perve pealt parki,sest kustutakse ennem ära |
Taijo |
Ülevalpool on mainitud, et ruusmäe noored on staadioni pervel kui pidu käib .. See on iga aasta niimodi, kuna ei saa ju rahva sisse grillima minna , loogiline et ollakse seal ja pärast minnakse parki . |
Arusaamatu |
Kuidas on majandusjuhatajast saanud äkki Ruusmäe mõisapargi prahivedaja? |
Loodusemees |
Vanasti, kui park oli kooli hooldada, niideti käsivikatiga. Muruniitjaid polnud. Kogu pargiala ei niidetud suvi läbi. Ka praegu poleks mõtet seda teha, sest pargis kasvab/õitseb rohkesti lilli, isegi haruldasi (nt kollane kuldtäht), kes kuuluvad pargi kooslusse. Vajadusel võib niita kaugemal pargialal sisse ainult mingid rajad; suve lõpupoole, kui õitsemine läbi, siis tuleks muidugi hein maha niita ja riisuda. Lehtede riisumise kohta: kui seda tehakse, siis ikka kas sügisel või kevadel enne ülaste õitsemist. Lehed võiks kohe sokutada kas ebatasase pinnase aukudesse või madalamasse kohta laiali, pole mõtet hunnikuid tekitada. Põletamisega tuleb ka ettevaatlik olla, tuleasemed rohtuvad alles mitme aastaga. Kaugemal puude all, seal kus ei kavatseta ka niita, korjata ainult murdunud oksad ära, lehed las jäävad pargipuudele väetiseks. Vot selline soovitus. Aga peaks olema üks inimene, kes töid juhatada oskab ja järele vaatab. Kõrgharitud maastikuhooldajale pole väärilist palka maksta, aga kindlasti võtaks keegi külaelanikest selle töö vastu ka vähema palga eest ning oleks nõus end kursustel täiendama. |
Jajah, |
kaugel see talvgi. Suvel rauta rege, talvel paranda vankrit, ütleb vanasõna. |
Tõesti |
Ja kui niitis Elmo, oli veel puhtam - tal oli abiline käsivikatiga. |
Manni |
Eks ole, et siis nagu paremini ei saagi teha. Pargiala on tegelikult üsna suur küll. Konkurss kuulutati välja siis, kui hein juba oli põlvini, arusaadav, miks esimene niide tehti suure traktoriga, sest murutraktor nii suurt heina ei võta. Küll aga tuleks teine kord üle niita ja trimmeriga põõsastealused üle käia, praegu näeb park välja karjakopli moodi. Eriti hull on lugu mõisa vastas üle tee, saan ju tulla traktori pealt maha ja murdunud oksa eest ära võtta. Soovitus edaspidiseks: vallavalitsus võiks/peaks taolise konkursi kuulutama välja hiljemalt märtsis. Ja muidugi, TALVISE TEEHOOLDUSE konkurss tuleks ka juba hiljemalt septembris välja kuulutada. |
ettepanek |
Vald võiks pargihoolduse konkursi hiljemalt maikuu alguseks n.ö. lukku panna, et inimene või firma, kes konkursi tingimustele vastab saaks varakult tööle hakata. Sel kevadel lokkas hein jõudsalt ja loomulikult oli ja on seda raskem korralikult niita. Teeäärest, põõsaste alt ja postide ümbert on senini niitmata ja korda tegemata. Peab ütlema, et kui seda niitmise tööd tegi Joel, oli meie külal hoopis teine nägu - hooldatud ja heinavaba. |
Kas |
peaks kiitama, et inimene suutis 5 tundi lauge maa peal muru niita. Teatavasti on eestis tööaeg 8 tundi. Tegelikult mind tõesti ei huvita, aga kui inimene toob nii nõmedaid argumente, siis peab midagi vastu kirjutama. Algklassiõpilastest on loomulikult kahju, eriti kui neid on kokku kümne ringis. |
mõisa |
ümbrust aitas koristada kool. Pisikesed algklasside õpilased riisusid risu kokku. Aga Rein Peedumäe, kes on teatavasti kooli majandusjuhataja, ei suutnud prahti ära vedada. Räägime ikka asjadest õigete nimedega. |
to muide |
mina niidan väikse traktoriga. ma niitsin mõisa taga olevat ala ja laululava ümbert ja niitsin seda ala 5 tundi ja seda ka traktoriga, ma arvan, et kui ma hakkaks seal käsiniidukiga niitma, siis ma jääkski sinna ja see park ei saakski niidetud. mis puutub nendesse ristikheinadesse, siis kui need sinna kasvama jätta siis on neid pärast väga ebamugav niita. Mul on hea meel, et te avaldate oma arvamust, mida teha paremini, aga proovime siiski jääda viisakaks ja mitte hakata sõimlema ja teisi kiusama. |
Muide |
Kas te kujutate ette aega kui muruniidukeid ei olnud ja kõik niideti käsitsi? Ka vikatiga on võimalik niita. Nüüd on küsimus, kas käsiniidukiga on võimalik teha. See, et inimene on laisk, see ei tähenda veel, et seda ei ole võimalik teha. Julgen väita, et see maa-ala pole sugugi niiiii suur nagu räägitakse. |
to :S |
See, mis sa vastad kuulub jällegi kategooriasse, et tee ise või koli ära, kui keegi midagi julgeb öelda. Miks sa ei või kirjutada, et järgmine kord võetakse arvesse, et mesilastel oleks koht kus lennata. Ja me ei pea ise niitma, kui selleks on palgatud inimesed. Makske mulle palka, jah ma tulen ja niidan siis ise. |
:S |
kui sa arvad, et sa jõuad tervet seda suurt ala käsiniidukiga ära niita siis lenda aga peale. |
kah to s |
suur põka on niitmiseks jah, aga mõnes teises kohas, konkurss jäeti ka hiljapeale, ega polnudki muud võimalust kui suure niidukiga peale minna. |
to s |
Minu korteri/kodu aknasse park ei paista, ikka uurisin lähedalt ja kõndisin läbi ka. No ei ole ilusti tehtud. Varasematel aastatel on olnud paremini korras. Aga pole viga, suvi alles ees, jõuab veel ka korda seada. Muide, homme jälle mõisapäev, aga mõisa ümbrus justkui karjakoppel. |
s |
see nn suur põka ongi mõeldud niitmiseks ja tema ehitus ja raskus on vastvalt sellele. äkki uuriks ikka lähemalt kus ja mida ta niitis ja kui palju inimesi ja muruniidukeid seal üldse niitis. Te vaatate kuskilt kaugelt korterite aknast välja, näete mingit situatsiooni ja hakkate kohe kommenteerima.Äkki ikka uuriksite lähemalt ka. |
Teine noorus |
Ilus jaanipäev täna. Pidasime oma jaanitule õigel ajal - eile. Ja kui mõelda, ei ole meie perel kokku seda 300 krooni piletiraha. Sõitsin öösel läbi Ruusmäe, neli jaanituld põles ilusasti. Noorteklubi paistab vahva olevat, osaleks ka ise, aga mul on juba teine noorus. Aga ruumid on vajalikud. Ärge unistage, et suudate varemetesse oma maja teha, see on liiga kulukas. Ja millega kütate, kust vee saate? Kas siis praegu ei ole vabu ruume? Koolimajas mõnd klassi? Kui Viitina koolimajas ainult algkool oli, andis vald ühe klassi noortetoaks.Ruusmäel peaks olema vabanenud vana direktori korter ja endine internaat (või on juba mõni hüdra oma kombitsad sinna ka ajanud?), kontorimajas on endise kaupluse ruumid tühjad. Küsige julgesti! Ehk annab ka kool mõne mööblitüki seniks, kui laste arv jälle kasvab. Edu teile. ilusat suve! |
Mann |
No vat jah, mina pole lepingut lugenud, aga ei või olla, et niimoodi ongi tahetud. Park on vallas elavate inimeste, seega ka minu jaoks, mis aga ei tähenda, et ma peaks ise niitma minema. Ja ega vist ei tohi ka. Mul pole ka volitusi töö teostaja kontrollimiseks. Aga kellel see kontrollimise õigus/kohustus on? |
123 |
See töö pargis tehti ära nn suure muruniidukiga, mis oli põkal kõhu all. Sellega ei olegi head tööd loota, sest ta on suur ja kohmakas. Hea veel, et roopaid pargis pole raske masinaga sõkutud. |
mannile |
Tekib küsimus, et kuidas sa juhatad inimest, kes niidab?sellele firmale kes seal niidab on antud ülessandeks lihtsalt muru ära niita. Kui tohib küsida, siis tahaks teada kus on jäänud nõgesepuhmakad ülesse ja mismoodi seal halvasti niidetud on. Ma arvan, et keegi ei ole selle vastu, kui talle antakse teada mis ta valesti on teinud, aga kui niimoodi tembeldama hakatakse, see ka ei ole ilus. Aga tõesti, kui te arvate et see niitmine seal pargis ja hoovis kerge on siis minge ja niitke ise! |